Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pommelien Thijs grote winnaar van de MIA's met 5 prijzen, geen enkele andere artiest wint meer dan 1 MIA - ereburger Nijlen

URL

Zangeres Pommelien Thijs (22) uit Nijlen is de grote winnaar bij de MIA's: ze gaat met vijf prijzen naar huis.

Ze wint onder meer in de nieuwe categorie "Solo artiest" en "Hit van het jaar", voor "Erop of eronder". Geen enkele andere artiest wint dit jaar meer dan één prijs. Metejoor en Camille blijven met lege handen achter.

Opvallend: zo goed als alle winnaars in de categorieën waarbij het publiek kan stemmen, maken Nederlandstalige muziek.

Carrièreprijs voor Bart Peeters

De enige artiest die voor de televisieshow al zeker was van zijn MIA, is Bart Peeters. Hij krijgt de Lifetime Achievement Award, in het jaar dat hij zijn 65e verjaardag viert met een concertreeks in de Lotto Arena. Peeters noemt de carrièreprijs "de grootste blijk van waardering", maar denkt nog lang niet aan stoppen. Hij krijgt zijn MIA uit handen van Raymond van het Groenewoud, die hij enorm bewondert. 

 

Wordt Pommelien Thijs ereburger in Nijlen? “We zijn ermee bezig”

Het gemeentebestuur van Nijlen wil Pommelien Thijs benoemen tot ereburger en werkt daar momenteel een reglement voor uit. De zangeres groeide op in deelgemeente Kessel.

“Iemand met zo’n uitstraling verdient dat zeker”, aldus burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

“Bovendien was ze ook de allereerste kinderburgemeester van onze gemeente.”  

Aan talent geen gebrek op basisschool De Ceder in Kessel: juffen vol lof over prestaties oud-leerlingen Pommelien Thijs en Arthur Vermeeren

De leerkrachten van vrije basisschool De Ceder in Kessel bij Nijlen reageren vol trots op de prestaties van hun oud-leerlingen Pommelien Thijs en Arthur Vermeeren. Zangeres Pommelien Thijs won gisteren maar liefst vijf MIA’s en Antwerp voetballer Arthur Vermeeren is op zijn beurt in Madrid om er een mogelijke transfer te tekenen met topclub Atlético Madrid. (VRTNWS)

Deel dit artikel